dimecres, 30 de maig del 2012

Procediments físics de conservació

Dessecació: reduir el contingut d'aigua dels aliments utilitzant les condicions ambientals naturals i exposant-los al aire.

Deshidratació: és com la dessecació però es fa amb calor artificial.

Liofilització: eliminació de l'aigua per sublimació en aliments prèviament congelats.

Fumatge: deshidrata l'aliment i aprofita les propietats antisèptiques i antibacterianes del fum.

Embassament al buit: eliminar l'aire a l'hora d'envasar els aliments a fi d'evitar l'acció dels agents oxidants.

Irradiació: sotmetre els aliments a l'acció de radiacions, semblants als raig X. S'aconsegueix destruir tota mena de bacteris.

Aplicació de calor: sistemes que es basen en el tractament tèrmic dels aliments, aplicant la calor, per tal d'eliminar els gèrmens actius que els malmeten.

Refrigeració i congelació: el fred atura l'activitat dels bacteris i manté el valor nutritiu dels aliments. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada